OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op weg met waterstof

Waterstofvrachtwagen

Een vrachtwagen van 27 ton met waterstof-brandstofcel rijdt diverse ritten door Nederland. Deze door VDL gebouwde truck startte zijn demonstratie bij Vlot Logistics op onze vestiging in Schelluinen en wordt vergezeld door een mobiel waterstoftankstation met laag verbruik, een ontwerp van Wystrach GmbH. Diverse partners, waaronder ons dochterbedrijf BREYTNER, werken samen in dit door Europa gefinancierde H2-Share project dat de ontwikkeling van zero-emissie vrachtvervoer als doel heeft.

Deze waterstofvrachtwagen is een unicum in de Benelux. Het gaat om de eerste vrachtwagen die in deze vorm samen met het mobiele tankstation wordt gedemonstreerd. De lancering van deze eerste demo is een enorme stap in de ontwikkeling van de zero-emissie zware vrachtwagen industrie in het noordwesten van Europa, niet in het minst omdat er nu praktische ervaring wordt opgedaan met trucks die rijden op waterstof.

Bedoeling is om de vrachtwagen te demonstreren op zes verschillende locaties verspreid over Duitsland, Nederland, Belgiƫ en Frankrijk. Om dit mogelijk te maken, onafhankelijk van de beschikbaarheid van waterstoftankstations in de buurt, stelt Wystrach een gebruiksvriendelijke, officieel goedgekeurde en flexibele oplossing voor in de vorm van een mobiel waterstof tankstation met ruim voldoende opslagcapaciteit. In Schelluinen kan de vrachtwagen echter ook tanken in de waterstofstations te Rhoon/Rotterdam en Helmond.

Meer weten over onze zero emissie oplossingen?

Meer weten over de mogelijkheden die Vlot Logistics kan bieden op het gebied van emissieloos vervoer? Neem contact op met Nathan Dane via 085 - 05 32 204 of ndane@vlotlogistics.nl