Bouwlogistiek op weg naar zero emissie

Vlot Logistics heeft haar vloot 100% elektrische voertuigen uitgebreid met een 50 tons autolaadkraan met aanhangwagen. Deze unieke combinatie is speciaal ontwikkeld voor de bouwlogistiek. De kraanwagen is volledig elektrisch en heeft een GVW van 50 ton. Met de investering in 100% elektrische voertuigen speelt Vlot Logistics in op strengere regels van de overheid. Grote steden willen de overlast op het gebied van uitstoot van CO2 en stikstof, geluid en luchtkwaliteit terugdringen.

Stad schoner met emissieloze oplossing voor bouwlogistiek  

Vlot Logistics zet sterk in op het terugdringen van overlast door bouwverkeer in de Nederlandse binnensteden. De vloot 100% elektrische voertuigen van Vlot Logistics en ons Rotterdamse zusterbedrijf BREYTNER is uitgebreid met een volledig elektrische autolaadkraan in combinatie met uitschuifbare hanger.

De 50tons kraanwagen combinatie is speciaal ontwikkeld voor de bouwlogistiek. Zowel de vrachtwagen als de autolaadkraan is volledig elektrisch aangedreven. De 40tonmeter kraan zorgt voor een goede inzetbaarheid voor de bouw. Met een laadvermogen van ruim 21 ton is de vrachtwagen combinatie een perfect alternatief voor een diesel.

100% elektrische voertuigen dragen bij aan leefbaarheid 

Met de investering in 100% elektrische voertuigen speelt Vlot Logistics in op strengere regels van de overheid. Bijna een derde van het goederenverkeer in de grote binnensteden is bestemd voor bouwprojecten. Door de enorme bouwopgave in de regio Rotterdam zal dit percentage enorm stijgen. De groei van zwaar bouwverkeer betekent een toenemende overlast op het gebied van uitstoot van CO2 en stikstof, geluid en luchtkwaliteit. Grote steden, waaronder Rotterdam, scherpen daarom de regels aan om de leefbaarheid op peil te houden.

Onze vestiging aan de Bijlstraat in het Waalhavengebied ligt aan de rand van de milieuzone. De locatie is goed bereikbaar met groot materieel en ligt erg gunstig ten opzichte van de Rotterdamse binnenstad. Daarmee is het een goede locatie voor first en last mile concepten in de bouwlogistiek.

Subsidieregeling bouwlogistiek van de gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam stimuleert het verduurzamen van het bouwverkeer met een subsidieregeling. Aannemers van een bouw- of renovatieproject kunnen hiermee de meerkosten betalen van het efficiënter en schoner maken van hun transport. Lees er meer over op het subsidieloket van de gemeente Rotterdam.

Meer weten over onze nieuwe elektrische kraanwagen?

Meer weten over de mogelijkheden van de nieuwe elektrische kraanwagen van Vlot Logistics? Neem contact op met Jan Jacob Visser via 085 – 05 32 360 of jjvisser@vlotlogistics.nl.