125 jaar Vlot Logistics

Van een paard en wagen tot een wagenpark van tientallen vrachtauto’s en bestelbussen; veel is veranderd in de 125 jaar die Vlot Logistics bestaat. Maar in al die jaren zijn de kernwaarden hetzelfde gebleven: betrouwbaar, servicegericht en altijd streven naar de hoogste kwaliteit. Deze uitgangspunten vormen nog steeds de pijlers onder het succes van Vlot Logistics.

De basis werd aan het einde van de negentiende eeuw gelegd door Gerrit Maat uit Sliedrecht. Hij begon een bodedienst tussen zijn woonplaats en Dordrecht. In 1929 nam Rokus Vlot, boerenzoon uit Oud-Alblas, het eenmansbedrijf over. Ruim twintig jaar houdt hij de teugels letterlijk en figuurlijk in handen; ondanks de wereldwijde crisis en de Tweede Wereldoorlog kan hij het hoofd boven water houden.

Halverwege de jaren vijftig komen de eerste grote veranderingen in het familiebedrijf. Een vrachtwagen neemt de plek in van de paard en wagen en oudste zoon Govert komt bij zijn vader in het bedrijf. Tegelijkertijd zien we in de administratie de eerste verhuizingen voorbij komen. De overname van het Rotterdamse verhuisbedrijf D.J. Goetgeluk in 1965 betekent een volgende stap in de groei van Vlot Logistics. Govert Vlot neemt in 1967 het bedrijf van zijn vader over.

Eind jaren zestig wordt een punt gezet achter de bodedienst en richt Vlot Logistics zich alleen nog op verhuizingen. Daar komt in 1979 verandering in als er weer een forse stap gezet wordt in de uitbreiding van de activiteiten. Bij de eerste vestiging van IKEA in Sliedrecht krijgt Govert Vlot de kans om het bezorgen voor zijn rekening te nemen. Een kans die hij met beide handen aangrijpt. Het is dan nog een stap in het diepe, maar het blijkt een doorslaand succes. Ook bij meerdere nieuwe vestigingen in Nederland wordt Vlot Logistics uitgekozen als vervoerder.

Met Rokus Vlot junior, de oudste zoon van Govert, komt in de jaren tachtig de volgende generatie in het bedrijf, dat inmiddels is verhuisd van Sliedrecht naar Hardinxveld-Giessendam. Hij neemt in 1996 het familiebedrijf over van zijn vader. Vlot Logistics verbindt zich kort na de millenniumwisseling aan het samenwerkingsverband Mondial Movers en wordt enkele keren bekroond met de titel ‘Beste Verhuizer van het Jaar.’

De ontwikkelingen staan tot op de dag van vandaag niet stil. Vlot Logistics is onder meer koploper op het gebied van duurzaam vervoer, door te investeren in elektrische en waterstof vrachtwagens. Maar het belangrijkste is en blijft: op een betrouwbare en servicegerichte wijze het vervoer verzorgen voor onze klanten. Dat doen we al 125 jaar en zullen we ook in de toekomst blijven doen!

Bij 125 jaar Vlot Logistics hoort iets bijzonders! Bekijk hier de video: